Monday, July 08, 2024

Grégoire Delacourt: La liste de mes envies

 Grégoire Delacourt: La liste de mes envies


En stor succes fra 2012 som jeg lige genlæser inden jeg starter på nummer 2 der lige er udkommet.

I første bog møder vi Jocelyne og Jocelyn. Det er et almindeligt par i fyrrerne, som har levet et liv med små fornøjelser i mange år.

Hun har en lille garn- og manufakturhandel i Arras, mens han arbejder på Häagen-Dazs-fabrikken i samme by. Deres to børn er allerede kommet ud på arbejdsmarkedet, og deres drømme er lige så store som deres egne: en flot bil og et større tv til ham, hendes forretning og hendes blog om syning og strikning, som tiltrækker et stadigt voksende publikum.

Hun fortryder næsten ikke dette liv, som, selv om det ikke helt har levet op til hendes ungdommelige forventninger og har haft sin del af uheld, er endt med at virke tæt på opfyldelse.

En dag spiller Jocelyne, tilskyndet af sine frisørvenner, på Euro-millionen.

Da hun opdager, at hun har vundet jackpotten: atten millioner femhundrede og syvogfyrre tusind trehundrede og en euro og otteogtyve cent, beslutter hun sig for ikke at sige det til nogen og vente med at indløse checken, som meget vel kan vende op og ned på hele hendes stille liv, og som hun i sidste ende ikke rigtig har brug for.

Vi følger det videre eventyr...

La liste de mes envies er en velskrevet og overraskende roman om en kvinde, der sætter stor pris på det, hun har, og som ikke ville bytte det for noget i verden. En kvinde, der ved, hvad det enkle, ubesmykkede liv er værd.

Listen kommer bagefter, for hvem har ikke haft en liste i sit hjerte? Når man læser hendes liste, trækker man på smilebåndet, men samtidig må man beundre denne kvinde, der har en evne til at drømme, men også en snusfornuftig tilgang til sit liv.

For hvad ville man egentliug gøre hvis man vandt 18 millioner euros?



J.-C. LATTÈS (01/02/2012)


No comments:

Thomas Clerc: Paris, musée du XXIe siècle - Le 18e arrondissement

Thomas Clerc: Paris, musée du XXIe siècle - Le 18e arrondissement  Som ivrig Paris-farer siden 1968 måtte jeg selvfølgelig have fat i denne ...