Saturday, July 13, 2024

Grégoire Delacourt: La liste 2 de mes envies

 Grégoire Delacourt: La liste 2 de mes envies 2



Ti år efter den fænomenale succes med La liste de mes envies (1,5 millioner solgte eksemplarer), en international bestseller oversat til 35 sprog og tilpasset til film og teater, fortsætter Grégoire Delacourt med sin udfordring med La liste 2 mes envies: Jocelyne fra Arras vender tilbage, endnu mere overraskende, morsom og rørende.

La liste de mes envies vandt Jocelyne 18 millioner euros, som hun nægtede at indløse. Efter forskellige hændelser har nu hun 15 tilbage og kun ét ønske: At bruge dem.

Historien er ret anderledes, fordi plottet udfolder sig med forskellige personer, der for de flestes vedkommende tilhører klubben af vinderne af store gevinster. Mange af dem går igennem en svær tid, da deres liv pludseligt bliver forandret. Jocelyne forbliver dog tro mod sig selv, og forbliver en positiv person, selv om hun har mistet en del af sin tiltro til andre.

Vi kredser om spørgsmålet "Gør penge dig lykkelig?", og forfatteren giver os flere slående eksempler med den enkle, meget personlige stil og humoren, især i fodnoterne. Mange henvisninger til vores almindelige liv og dagligdag.

Der er måske ikke så meget nyt i forhold til første bind, men vi får et tættere forhold til Jocelyne gennem hendes forhold til hendes far og hendes børn. Hendes største styrke er hendes menneskelighed.

Har man læst bind 1, skal man også i gang med bind 2 om ikke andet så for at læse den overraskende epilog.


ALBIN MICHEL (17/04/2024)


No comments:

Thomas Clerc: Paris, musée du XXIe siècle - Le 18e arrondissement

Thomas Clerc: Paris, musée du XXIe siècle - Le 18e arrondissement  Som ivrig Paris-farer siden 1968 måtte jeg selvfølgelig have fat i denne ...