Tuesday, April 05, 2022

Jérôme Leroy: Les Derniers Jours des fauves

 Jérôme Leroy: Les Derniers Jours des fauves


I denne på en måde aktuelle roman er vi på tærsklen til præsidentvalget i 2022. I 2017 blev valgt, til alles overraskelse, en kvinde, Nathalie Séchard, som skabte en politisk bevægelse kaldet New Society. 

Hverken fra højre eller venstre omgiver hun sig med ministre, der kommer fra både højre og venstre, såsom hendes indenrigsminister, Patrick Beauséant, fra rækken af ​​det hårde højre, og Guillaume Manerville, minister for Miljø, som kommer fra den miljøaktive venstrefløj.

Mens hun tøver med at stille op igen, er hendes største konkurrent Agnès Dorgelles, leder af den patriotiske blok. Nathalie Séchards mandat har været præget af to alvorlige kriser: De Gule Vestes og en virus, der fortsætter med at mutere. (I begge tilfælde er kriserne mere alvorlige end dem, der rent faktisk fandt sted.) 

Alt dette foregår på baggrund af truslen om et totalt sammenbrud af systemet på grund af især økologiske og demokratiske problemer.

Jérôme Leroy viser os et plot for erobring af magten ved at placere alle hans karakterer i en kontekst af vold mod politikere, pandemi og hedebølge. Man har indtryk af at fordybe sig i de politiske intrigers drejninger med glæde og/eller afsky. Man følger en mørk historie fuld af koldblodige beskidte tricks.

Man kan klart gennemskue henvisningerne til de faktiske forhold, men det forekommer mig at være noget overspillet i Leroys version.



No comments:

Erika Nadège: Mon petit

 Erika Nadège: Mon petit For Érika Nadège er det at skrive et bolværk mod smerte og uretfærdighed. Det er en anden måde at interessere sig f...