Tuesday, May 10, 2022

Djahil Amadou Amal: Cœur du Sahel

 Djahil Amadou Amal: Cœur du Sahel


Faydé bor i bjergene i det nordlige Cameroun. For at hendes mor, hendes brødre og hendes søster ikke er i nød, da hendes stedfar er forsvundet under en razzia af Boko Haram, beslutter den unge teenager at tage til Maroua, den nærmeste by, hvor hun vil være tjenestepige.

Ligesom sine kammerater skal hun vænne sig til sit nye liv, urbant og svært for piger. Klasseforagt, mishandling, voldtægt... Hvordan skal Faydé klare sig i et miljø, hvor hendes skæbne ser ud til at være bestemt på forhånd? Vi møder hende sammen med andre tjenestepiger, der alle kæmper deres egen sag, men alligevel er der en solidaritet.

Faydés mor Kondem arbejdede engang også i byen og faldt for ​​sin chef, der fyrede hende, da han indså, at hun var gravid. Kondem er bange for Faydé, bange for at historien gentager sig, fordi voldtægt er en del af traditionen.

En stærk roman om kvinders vilkår, forfædres traditioner, kasternes magt, to verdener, der nok mødes, men aldrig blander sig, de rige købmænd og dem, der tjener dem og adlyder med et smil, men et hjerte fyldt med en unævnelig bitterhed. Tjenestepigerne skal sænke blikket og frem for alt lukke munden. Uddannelse og skole, den eneste vej ud, en utilgængelig luksus for disse unge piger. Skyggen af ​​Boko Haram, som smadrer landsbyerne, gidseltagning, kvinder og piger bliver misbrugt, de forvandles til sexobjekter eller menneskelige bomber til terroristangreb.

Djaïli Amadou Amal udgiver med Cœur du Sahel en ny roman om kvinders forhold og situation i Sahel som tjenere og nærmest slaver for de velstående. Det markerer hendes engagement mod uretfærdigheder mod kvinder.

En roman der mærker sin læser.




No comments:

Sophie Tal Men: Les Coeurs silencieux

 Sophie Tal Men: Les Coeurs silencieux En meget velskrevet ny roman fra Sophie Tal Men, hvor hun for en gangs skyld lader en del af handling...