Thursday, January 19, 2023

Eddy Mitchell/Ralph Meyer: Des Lilas à Belleville

Eddy Mitchell/Ralph Meyer: Des Lilas à Belleville 


Herlig og smuk bog om Belleville i 50'erne fortalt af Eddy Mitchell (= Claude Moine) og illustreret af Ralph Meyer.

Historien der er taget fra en roman af Eddy Mitchell fortæller om nogle dage i den 14-årige P'tit Claudes liv i Belleville, der i 50'erne var det yderste af Paris' nordøstlige kvarterer. Det grænsede op til de gamle forsvarsværker og et uopdyrket område med en bidonville og diverse grupper, der var forvist selve Paris.

Der er fantastisk mange fine detaljer om livet i Belleville og omegn fortalt i en lille historie om P'tit Claudes famille. Han er den yngste af fire søskende og elsker at læse tegneserier og gå i biografen for at se amerikanske film. En interesse som han deler med sin far. De lever under meget fattige kår, men har alligevel en tilværelse med et indhold.

Han er 14 år og har en voksende interesse for piger, men har aldrig en skilling. Med en kammerat bliver han en dag tilbudt et job for at skaffe sig nogle nemme penge. Vil ikke afsløre hvordan det ender.

Det er et Paris som der ikke er meget tilbage af, men går man en tur i Belleville, kan man stadigvæk mærke ldt af atmosfæren.


DARGAUD (04/11/2022)

No comments:

Erika Nadège: Mon petit

 Erika Nadège: Mon petit For Érika Nadège er det at skrive et bolværk mod smerte og uretfærdighed. Det er en anden måde at interessere sig f...