Thursday, January 19, 2023

Véronique Ovaldé: Fille en colère sur un banc de pierre

 Véronique Ovaldé: Fille en colère sur un banc de pierre


Det er en historie om en familie på en ø ud for Palermo på Sicilien. Fire søstre, født med et regelmæssigt mellemrum på to år, Violetta, Gilda, Aïda og Mimi lever under den barske autoritet af en far, der brænder for opera, og som ikke tolererer den mindste spøg fra sit afkom. 

Aïda, den tredje, har været væk fra sin familie i femten år og bor i Palermo. Et telefonopkald, der informerer hende om at hendes far er død, får hende til at vende tilbage til familiens ø, hvor fortiden og dens hemmeligheder snart vil dukke op igen.

Véronique Ovaldé undersøger gennem historien om en familie, der er ramt af en mystisk tragedie, nøje de forhold, vi har til hinanden, og de uophørlige tilpasninger, som vi skal gøre for at leve vores liv. 

Hun holder os længe hen og afslører heller ikke helt, hvad der er sket, men vi får i hvert fald et scenarie med en hævner der vender tilbage og vender op og ned på mange ting.

Ikke den bedste roman jeg har læst af hende. Den er lidt gentagende og kører i ring for at nærme sig sit mål. Burde være strammet op.

FLAMMARION (04/01/2023)


No comments:

Erika Nadège: Mon petit

 Erika Nadège: Mon petit For Érika Nadège er det at skrive et bolværk mod smerte og uretfærdighed. Det er en anden måde at interessere sig f...