Wednesday, June 05, 2024

Georges Simenon: Maigret

 Georges Simenon: Maigret




Har lige fået en stak Simenon-bøger og han er jo normalt god at læse. Denne her har titlen Maigret, og her møder vi en Maigret, der er gået på pension. Han bor nu i et lille hus ved Loire-floden, men det varer ikke længe, førend han bliver forstyrret.

En aften bliver han vækket af sin nevø Philippe, som er politimand i Paris. Under en overvågning af en gangster på en natklub, alene tilbage er han vidne til, at han bliver skudt. Philippe går i panik og reagerer på en måde, der kan føre til, at han bliver anklaget for mordet. Han beder sin onkel om hjælp til at identificere den virkelige gerningsmand. 

Maigret tager med ham til Paris, men har jo ikke mere sit vante kontor. Nu må han så igang mere at opspore, hvem den skyldige er, og han vandrer gennem natklubberne, bliver venner med de prostituerede og kommer til sidst på et spor...

Herligt at læse om hans natlige ture i Paris og beskrivelsen af byen og nogle lidt uhyggelige personer bidrager til underholdningen.

Skrevet i 1933-34 og stadig værd at læse.


Presse de la cité


No comments:

Thomas Clerc: Paris, musée du XXIe siècle - Le 18e arrondissement

Thomas Clerc: Paris, musée du XXIe siècle - Le 18e arrondissement  Som ivrig Paris-farer siden 1968 måtte jeg selvfølgelig have fat i denne ...