Monday, October 12, 2020

Gérard Pussey: Le Don d'Hélène

 

Gérard Pussey: Le Don d'Hélène


En ret banal historie om Hélène, der kommer fra lidt usle vilkår til at blive gift med den velhavende Norbert fra Bonamour-familien, der styrer byen og regionen via Norberts far, der er tidligere borgmester. Han vil gøre alt for at se sin søn fortsætte det politiske liv, men sønnen der er læge kan ikke helt leve op til faderens ønsker.

Norbert kan lidt jagt både på dyr og kvinder og han virker som en voldsom naturkraft på folk. Da den smukke og udfordrende Hélène kommer til byen, må han også have hende. Det bliver til et ægteskab, der ikke helt fungerer, da Norbert ofte er væk.

En dag kører han galt og ligger i koma. Hélène skal tilbage til sit arbejde som frisør og her opdager hun, at hun har en evne til at aflæse mænds seksuelle lyster, når hun rører ved deres hår.

Det giver selvfølgelig en del forviklinger, skandaler mm, men det viser også, at Norbert ikke har fortalt Hélène alt om sit liv..

Til tider underholdende læsning, men lidt for triviallitteraturagtig. Det bedste er skildringer af de forskellige kvinder i bogen.



Éditions Lajouanie 2014





No comments:

Édouard Louis: Monique s'évade

 Édouard Louis: Monique s'évade Édouard Louis skriver endnu en bog om sin mor, der nu for anden gang har fået nok af en mand, der drikke...