Friday, October 02, 2020

Yasmina Khader: Le sel de tous les oublis

 

Yasmina Khader: Le sel de tous les oublis


Adem Naït-Gacem, der aldrig har bekymret sig meget om sin kone eller andre mennesker i det hele taget, får pludselig sin verden slået i stykker, da konen har pakket sin kuffert og tager afsted til sin elsker. lærer dette på den hårde måde. Han erkender nu, at hun holdt sammen på hans verden.

Adem forlader sit arbejde sin by og begiver sig ud på en vandring efter en mening eller en flugt fra minderne om livet med konen. Han forsøger at drikke sig fra det, men ender på et psykiatrisk hospital, hvor han kun med nød og næppe slipper ud fra.

Tilfældige møder krydrer hans vej: en dværg på jagt efter kærlighed, en blind musiker med en profetisk sang,en borgmester der tilbyder ham et job for blot at nævne nogle stykker.

Hans karakter er frastødende, han er overlegen, tavs og afvisende, og han kan ikke få fortalt, hvad det er der nærer hans afsky for alt og alle. Indtil han en dag...

Det er en herlig fortælling der udspiller sig i øde områder i Algeriet befolket af folk, der er rare og venlige for de flestes vedkommende, men bundet af traditioner og gamle stammeregler.Det er efter landets selvstændighed i 1960'erne at vi følger Adem som en don Quichotte, der afslører landets svære situation. Det økonomiske aspekt, kvindens rolle, krigens følger m.v.

En smuk og velfortalt bog, der fører læseren med på en tur med en antihelt, der er blevet et offer for sine dæmoner, men kan han slippe fra dem? Kan han som landet vende ryggen til fortiden og bygge sig en ny fremtid? 

Éditeur : EDITIONS JULLIARD (20/08/2020)



No comments:

Édouard Louis: Monique s'évade

 Édouard Louis: Monique s'évade Édouard Louis skriver endnu en bog om sin mor, der nu for anden gang har fået nok af en mand, der drikke...