Friday, August 26, 2022

Franck Bouysse: L'homme peuplé

 Franck Bouysse: L'homme peuplé


Jeg er allerede blevet imponeret af Franck Bouysse efter at have læst “Né d'aucune femme”, så det var med stor fornøjelse, at jeg fandt hans suveræne pen igen! 

Historien er langsommere denne gang, mere fokuseret på omgivelserne og stemningen i plottet, en iskold atmosfære, skræmmende og tung, hvori truslen om et tidligere eller fremtidigt drama hænger...

I denne roman tilbyder forfatteren os en polyfonisk roman, hvor fortid og nutid fletter sig sammen. To ensomme mænd: Harry, en forfatter, der mangler inspiration, flytter ind i en faldefærdig gård langt ude på landet. Caleb, en ensom ung mand opdraget af en stiv mor og indehaver af helbredende kræfter som en troldmand, bliver hans nabo.

Vi følger det hektiske liv for disse to væsener, fordi Harrys hus giver genlyd med lydene fra spøgelsernes hvisken. Romanen er bygget i form af en alternativ fortælling, med Harry på den ene side og Caleb, hans mystiske nabo, isoleret fra resten af ​​indbyggerne på grund af sin mærkelige magt, på den anden side. Han siges at være en troldmand i stand til at helbrede dyr, kommunikere med naturen og finde dybt begravede kilder.

Natur og dyr spiller en stor rolle i bogen og udsiger meget om de mennesker der færdes i den. Franck Bouysse har en udpræget evne til at beskrive og samtidig indgive natur og dyr en hemmelighedsfuld kraft der overgår menneskenes fornuft.

En særdeles spændende, velskrevet, mystisk roman om to skæbner, der færdes i en dyster og uhyggelig verden.

Bør absolut læses!


ALBIN MICHEL (17/08/2022)


No comments:

Erika Nadège: Mon petit

 Erika Nadège: Mon petit For Érika Nadège er det at skrive et bolværk mod smerte og uretfærdighed. Det er en anden måde at interessere sig f...