Thursday, January 04, 2024

Guillaume Musso: Angélique

 Guillaume Musso: Angélique


Årets boglæsning starter med en roman af Guillaume Musso, der jo sælges overalt og i enorme oplag af hans thrillers. Genren er ikke min favorit, men jeg synes, at den skulle have en chance.

Et lille kort resume af bogen: 
Mathias Taillefer, en tidligere politimand, bliver kontaktet af den unge Louise Collange, fordi hun mener, at hendes mor, Stella Petrenko, en tidligere danser, ikke døde ved et uheld. Mathias indvilliger på betingelse af, at Louise gør ham en tjeneste ved at tage til et stævnemøde med en kvinde, han engang elskede. 
Politimanden og den unge pige opdager, at Stella var venner med Marco Sabatini, hendes overbo, en berømt ung maler, som også døde for nylig. De opsporer en sygeplejerske, Angélique Charvet, og indser, at hun skjuler mange ting og er kommet meget tæt på Sabatini-familien i Venedig. Vil Taillefer være i stand til at afdække sandheden?

Det virker allerede lidt indviklet, men det fortsætter bogen igennem, til vi får alle tråde samlet tilsidst. Romanen er inddelt i 4 hovedkapitler. De første tre sætter fokus på en vigtig karakter i historien, mens det sidste kapitel bringer en fin (måske for fin?) konklusion på den indviklede historie, der begyndte med Stella Petrenkos, Louises mors, død.

Jeg har stor sympati for Taillefer, der gerne vil spille helt og beskytte andre, men desværre får han masser af bank og andre alvorlige skader undervejs. Han har også gennemgået en hjertetransplantation, så det er et under, at han kommer levende igennem. De andre personer er sammensatte af en god og en ond side, men er så gode til at skjule de onde intentioner, især Angéque, så man tror på dem langt hen i historien.

Måske ikke den største litteratur, men spænden de et langt stykke hen, før en lidt for smart slutning og en del ikke færdiggjorte emner.



CALMANN-LÉVY (20/09/2022)







No comments:

Erika Nadège: Mon petit

 Erika Nadège: Mon petit For Érika Nadège er det at skrive et bolværk mod smerte og uretfærdighed. Det er en anden måde at interessere sig f...