Friday, August 27, 2021

Renaud Dély: Le grand saut

 Renaud Dély: Le grand saut



Som medlem af Fnacs jury for at finde årets roman fik jeg fem bøger tilsendt. Denne bog der er en krydsning af sportjournalistik og roman med en blanding af faktion og fiktion, blev min favorit.

En fortælling om stangspringeren Pierre Quinon, der vandt guld ved Olympiaden i Los Angeles i 1984, var den første over 6 meter, men som ikke kunne bære berømtheden selv om han ærgerrigt søgte at kæmpe mod sig selv, endte han sit liv ved at springe fra et vindue i 2011.

Mens vi følger Pierre Quinons liv fra hans barndom, møder vi fortælleren der som barn fulgte Pierre Quinon på fjernsynet og så hans triumf. Fortælleren er meget optaget af sport, han føler næsten at han fik medaljen og følger derefter Pierre Quinon som fan. Bedriften får ham til et øjeblik at glemme sin mors åndenød i det næste værelse.

Imidlertid…
På trods af en mørkere ungdom vil barnet bygge sit liv.

To livsbaner, to eksistenser, fortalt med stor indlevelse og forståelse. Viser væsentlige sider af sportens guldside, men også af bagsiderne. Det er dog også bedrifter der kan inspirere andre til at yde noget ekstra for at komme videre fra en bundet og trist skæbne. 

En vigtig bog i diskussionen om sport i vor tid.


Éditeur : J.-C. LATTÈS (18/08/2021)

No comments:

Hervé Le Tellier: Le nom sur le mur

 Hervé Le Tellier: Le nom sur le mur Hervé Le Tellier slog sit navn fast med Goncourt-prisen L'Anomalie i 2020, en lidt dyster fremtids...