Monday, September 12, 2022

Brigitte Giraud: Vivre vite

 Brigitte Giraud: Vivre vite


En roman men med baggrund i forfatterens eget liv og oplevelser. Den 22. juni 1999 blev hendes mand Claude dræbt i en trafikulykke. Det skete lige da de havde købt et hus, som de skulle sætte i stand og bo i. Hun stod nu alene med en søn og et hus.

Smerten og den uforstålige ulykke var total, tyve år senere, mens hun skal til at sælge huset, vender Brigitte Giraud sine tanker tilbage og søger en mening, en håndgribelig forklaring på rækkefølgen af ​​begivenheder, der førte til tragedien.

I en anspændt historie, der fungerer som en rigtig nedtælling, forsøger Brigitte Giraud at forstå, hvad der førte til motorcykelulykken, der tog livet af hendes mand. Tyve år senere prøver hun igen at undersøge sagen en sidste gang og finde svar på de spørgsmål, der er forblevet ubesvarede. 

Tilfældigheder, skæbne, tilfældigheder? Hun ser tilbage på de dage, som var fyldt med en række uforudsigelige forstyrrelser, indtil det uundgåelige skete. Brigitte Giraud leder efterforskningen og iscenesætter Claudes og deres liv, som mirakuløst genoplives.

På disse sider dissekerer forfatteren denne historie med en præcision og en detaljerigdom, der er overvældende. Og hvis nu? Når skæbnen ændrer sig, stiller vi ofte os selv dette spørgsmål. Der er en kæde af situationer, der fører os til denne ulykke.

Et nyt hus, en mor, en bror, en motorcykel, en mærkelig beslutning og vejret... Forfatteren dissekerer således hver begivenhed, hvert øjeblik for at forstå. Hun får ikke noget svar. Det skete er sket, og der er ikke mere at komme efter.

Det er en stærk roman, der trænger dybt ned i en række menneskelige reaktioner og vores evne til at fortrænge og smålyve overfor os selv. Mageløst godt skrevet!

FLAMMARION (24/08/2022)


No comments:

Nicolas Mathieu: Le ciel ouvert

Nicolas Mathieu: Le ciel ouvert Ny og usædvanlig bog fra Nicolas Mathieu. En bog der ovenikøbet er forsynet med virkelige gode tegninger af ...