Friday, September 09, 2022

Marie Vareille: Désenchantées

 Marie Vareille: Désenchantées


Marie Vareille leverer her en ny roman, der nemt kan blive til endnu en best-seller. Historien omhanler en mystisk forsvinden for 20 år siden.

Den femten-årige Sarah Leroys forsvinden rystede den lille by Bouville-sur-Mer i Bretagne. I hver en  husstand, hver bistro udviklede man hypoteser, men hvad der virkelig var sket, var der aldrig nogen, der fandt ud af, og politiet måtte henlægge sagen.

Tyve år senere vender journalisten Fanny tilbage til scenen for denne tragedie, der prægede hendes ungdom. Hendes chef har nemlig fået den gode ide at genopfriske denne historie. Fanny bliver sat på opgaven, som hun skal skrive dramatisk om, hvis hun skal få en forfremmelse. Fanny fortæller ikke, at hun faktisk var meget tæt på Sarah og faktisk ved noget om sagen som ikke er kommet frem.

Og det er en hel fortid, hun havde foretrukket at glemme, der dukker op igen...

Med "Désenchantées" belønner forfatteren os virkelig med en fin thriller. Når man navigerer mellem fortid og nutid og bevæger sig fra en karakter til en anden i løbet af kapitlerne, leverer denne roman gradvist alle brikkerne i et puslespil, som læseren ønsker at løse så hurtigt som muligt. 

Titlen, der er lånt fra den berømte sang af Mylène Farmer, genoptager dette spring ind i 90'erne med en gruppe veninders rejse, der kaldte sig selv de "Désenchantées". Historien er godt sat sammen med et galleri af spændende karakterer. 

Dejlig og god læsning!

CHARLESTON (17/05/2022)

No comments:

Jean-Paul Dubois: L'origine des larmes

 Jean-Paul Dubois: L'origine des larmes Den vidunderlige  Tous les hommes n'habitent pas le monde de la même façon  fik fortjent sin...