Sunday, May 28, 2023

Brèves rencontres (tekstsamling)

 Brèves rencontres


Ti tekster af ni forskellige forfattere, der skulle skrive en lille tekst om et kort møde og samtidig læse det op på France Inter. Det kom der meget godt ud af, og teksterne kan stadigvæk høres som podcasts.

"Måske er det dette, et møde, livet fanget på et sekund. Et fatamorgana, en glans, som giver mulighed for, i et åndedræt, knap nok den tid det tager at glippe med øjenvipper med make-up, at få et glimt af sandheden, før den undslipper os for evigt." Monica Sabolo 


Ni store forfattere fortæller os om et møde, virkeligt eller imaginært. En samling tekster, hvor Ilona Gesmay, Romain Garys første forlovede, optræder sammen med Bonnie og Clyde. Hvor vi møderAndré Breton og Mme de Lafayette; hvor der skrives om venskaber med Jean Genet og Italo Calvino.

Der er mange glade eller ulykkelige møder - fordi vi alle kan opleve møder, som alle vidner om skønheden ved et møde, om dets del af tilfældigheder, om den åbenbaring, der følger af det, og ændrer et liv for altid. 

Nogle fortællinger er bedre end andre, mine favoritter er Nathacha Appanahs historie om Leonard Woolf der først får et ja tredje gang han frier til Virginia Stephen. Monica Sabolos beretning om Bonnie and Clyde, hvor hun afslører hvad der ligger bag myten.

Tahar Ben Jelloun beretter om sit venskab med Jean Genet, der afsløres som en meget beregnende og selvcentreret person, men som Tahar Ben Jelloun alligevel ikke svigter. 

En anden fantastisk historie er Philippe Lançons mærkelig tur til l'Ile de Beyle, hvor Fidel Castro har boet, men hvor en meget mystisk filmstjerne nu bor.

Der er virkelig god læsning at hente i denne bog, og vil du hellere lytte ligger de som sagt på www.radiofrance.fr


GALLIMARD (06/04/2023) AUTRES EDITIONS

No comments:

Nicolas Mathieu: Le ciel ouvert

Nicolas Mathieu: Le ciel ouvert Ny og usædvanlig bog fra Nicolas Mathieu. En bog der ovenikøbet er forsynet med virkelige gode tegninger af ...