Friday, December 01, 2023

Cédric Sapin-Defour: Son odeur après la pluie

 Cédric Sapin-Defour: Son odeur après la pluie


Det er en historie om kærlighed, liv og død. I Son odeur après la pluie er det fortællingen om en mand og hans hund Ubac. 

Ubac er en Berner Sennenhund, en race, der desværre er bestemt til at leve et alt for kort liv. I denne smukke og alvorlige bog ser Cédric Sapin-Defour tilbage på livet med Ubac og på den hjertesorg, som tabet af denne vigtige del af deres liv påførte ham, hans partner Mathilde og deres familier.

En annonce i en lokal gratisavis, eller sådan ville skæbnen det, fører forfatteren til denne hvalp, den sidste i et stort kuld på tolv, og fra starten er det kærlighed ved første blik.

Der er ingen mangel på lykkelige øjeblikke, især fordi Cédric er en ivrig bjergbestiger, og der er hyppige muligheder for at gå ture. Et par måneder efter at have budt Ubac velkommen, møder han Mathilde, som bliver hans partner. "Familien" blev senere endnu større med Cordée, en labradortæve, og Frison, Ubacs datter.

At fortælleren taler om begyndelsen, de gode tider og de knap så gode tider, betyder også at han på et tidspunkt taler om ... slutningen. Det er smertefuldt, og det kan kun få mig til at tænke på de tre hunde jeg har mistet de sidste 45 år. Forfatteren skildrer det smukt men næsten for detaljeret og langt.

Son odeur après la pluie er en storslået bog, der er blevet en stor succes siden den udkom i foråret..

Forfatteren indfanger perfekt alle de følelser, man kan opleve, når man har en hund: mødet, ventetiden, det midlertidige fravær, glæden ved genforeningen, livet som par ... eller som en gruppe, og så tabet, når livet slutter for tidligt, uanset hvilken alder man har.

Et must især for alle hundeelskere, men også for folk der sætter dyr og natur højt.

STOCK (29/03/2023)

No comments:

Édouard Louis: Monique s'évade

 Édouard Louis: Monique s'évade Édouard Louis skriver endnu en bog om sin mor, der nu for anden gang har fået nok af en mand, der drikke...