Friday, April 14, 2023

13 à table

 13 à table


Som sædvanlig har jeg anskaffet mig "13 à table", for det første fordi det oftest er god litteratur for det andet fordi det går til et godt formål. 1 livre= 4 repas.

Der er ti forfattere bl.a. Françoise Bourdin, Karine Giebel, Agnès Martin-Lugand og Mbougar Sarr (Goncourt-vinderen 2021).

Opaven i år var at skrive om temaet "La planète et moi" og der er mange gode forslag til temaet blandt teksterne. Man har endda fået Thomas Pesquet (fransk astronaut) til at skrive lidt om sine oplevelser.

Bourdin skriver om økologi i form af en lille historie om et ældre ægtepar, hvor manden ikke orker ar luge mere. Hvad skal man så gribe til?

François d'Epenoux skriver om et interview med Donald Trump i forbindelse med hans valgkamp til næste præsidentvalg. Den er vældig godt skrevet og meget morsom. Det er nok samlingens bedste.

Karine Giebel er dog også stærk i sin beretning om de indfødte i Amazon der ser deres skove blive ryddet.

Ja, der er 10 forskellige indgangsvinkler i bogen, som alle bør anskaffe sig, for vi har vel alle vores lille planet samt den store som vi skal passe på.


Les restaurants du coeur
Pocket november 2022


No comments:

Sophie Tal Men: Les Coeurs silencieux

 Sophie Tal Men: Les Coeurs silencieux En meget velskrevet ny roman fra Sophie Tal Men, hvor hun for en gangs skyld lader en del af handling...