Thursday, October 20, 2016


Jean d'Ormesson: Guide des égarés
Efter at have set Jean d'Ormesson på TV besluttede jeg mig til at stifte nærmere bekendtskab med ham gennem hans nye lille bog om og til "les égarés" - de forvildede, vildfarne, forvirrede. For stiller man sig selv spørgsmålet om, hvorfor man er født, og hvad der skal ske ved døden, så kommer man nok til kort. Man kan også spørge selv om, hvad man egentlig laver her i verden?

Den nu 91-årige Jean d'Ormesson forsøger med sin store viden og livskundskab beskedent at hjælpe os lidt i denne lille guide, der på samme tid tager os ved hånden i filosofisk, følelsesmæssig og naturvidenskabelig forstand.

Jean d'Ormesson hævder selv, at det ikke er en filosofisk værk, men det er det samt en masse mere.

Kapitler er korte og har et stort emne i hvert, f.eks. "l'angoisse", "le secret", "les nombres", "l'espace", "l'eau", "le temps", "le mal", "le plaisir" og "Dieu".

Umådelig velskrevet bog, der selv om man måske ikke er enig med forfatteren i alle hans udsagn giver stof til eftertanke og gør én opmærksom på, at livet trods alt er dejligt.

Gallimard, 2016

No comments:

Dany Laferrière: Vers d'autres rives Herlig ny bog fra Dany Laferrière på Forlaget Le Un, der jo ellers er kendt for deres ugesk...