Wednesday, October 12, 2016Sarah Maeght: C'est où, le nordSarah Maeght er fransklærer på et collège i Paris, og denne roman er hendes debutroman udsendt i foråret 2016.

En sprudlende roman om de unge, de tyveårige i nutidens Frankrig med deres problemer med kærlighed, sex, berusende midler, familier i opløsning, men skrevet med et moderne og utvunget sprog, der er præget af nye ord, slang og de sociale medier.

Ella er lærer på en katolsk skole med elever, der svarer til 6.-7. klasse, bestemt ikke nemme. Hun er kommet fra det nordlige Frankrig og er flyttet til Paris med skolekæresten Viktor. Forholdet går imidlertid i stykker, da Victor flytter hjem. Ella vil ikke opgive Paris og sit nye liv der, og vi får nogle muntre skildringer af hendes skole- og sexliv i samspil med nogle gode venner og skildringer af Paris.

I handlingen er der også indlagt en lille krimi, der hun i sit skab får små pakker med ødelagte santoner!
Der er en sikkert billede af en ung rodløs kvinde, der ikke helt ved, hvor hun skal hen, men det er dejlig uprætentiøs skildring.

God debut roman, spændende hvad Sarah Maeght kan udvikle sig til.

Alin Michel, 2016

No comments:

Dany Laferrière: Vers d'autres rives Herlig ny bog fra Dany Laferrière på Forlaget Le Un, der jo ellers er kendt for deres ugesk...