Thursday, October 13, 2016


Tardi: Le dernier assaut


En ny tegneserie fra Tardi om 1. Verdenskrig. Denne gang er der desuden en cd med med sange til teksterne og små oplæg fra Tardi selv. En sand fornøjelse!

Vi følger gennem historien Augustin, der "brancardier" dvs han samler sårede op på slagmarken. Han oplever sammen med den anden hjælper Sauvageon et voldsomt angreb, hvor Sauvageon bliver kraftigt såret. Augustin er faktisk nødt til at kvæle ham for at undgå, at tyskerne finder ham, for Sauvageon skriger kraftigt op. 

Efter denne barske start følger vi nu Augustin gennem krigshelvedet.

Tardi holder sig ikke tilbage, når han skal skildre slagmarken, soldaterne og de øverstbefalende. Der er særdeles kraftige angreb på de befalende og han kommenterer også videre til hvad der skete senere med 2. Verdenskrig. Stærke politiske udsagn!

Hans måde at tegne og skildre krigen på er præcis og samtidig gruopvækkende, måske meget bedre end fotos.

Tegneserien har også en cd med, hvor Tardi  fortæller i nogle afsnit og hvor hans kone Dominique Grange har sat tekst til nogle sange der uddyber tegneserien. Smukt akkompagneret af orkestret Accordzéàm.

Bestemt værd at fordybe sig i.

Casterman, 2016

No comments:

Dany Laferrière: Vers d'autres rives Herlig ny bog fra Dany Laferrière på Forlaget Le Un, der jo ellers er kendt for deres ugesk...