Wednesday, October 12, 2016Sophie Tal Men: Les Yeux couleur de pluieEn forfriskende debutroman udgivet under pseudonymet Sophie Tal Men af en fransk læge.

Hovedpersonen Marie-Lou stammer egentlig fra Savoyen og elsker sit bjergrige barndomshjem, men da hun skal tildeles en plads som lægeføl på et hospital, bliver hun sendt til den anden ende af Frankrig, nemlig til Bretagne, nærmere bestemt Brest.

Den gode Marie-Lou får trods begyndervanskeligheder skabt sig en vennekreds og falder efterhånden godt til, men der er en lidt mystisk Matthieu som hun tiltrækkes af. Det bliver der selvfølgelig en kærlighedshistorie ud af, men det bedste ved bogen er faktisk de meget præcise beskrivelser af livet på hospitalet.

Det er en kender der afslører en del af den skjulte verden på et hospital, de forskelige magtkampe, forholdet til kolleger og patienter. Marie-Lou er en følsom person, som må lære ikke at tage alt med hjem fra arbejdet. Det kan være svært, må hun erkende.


God og frisk skrevet roman, der bestemt er værd at læse. Skrevet i et let tilgængeligt fransk trods de medicinske og lægelige udtryk.

Albin Michel, 2016

No comments:

Dany Laferrière: Vers d'autres rives Herlig ny bog fra Dany Laferrière på Forlaget Le Un, der jo ellers er kendt for deres ugesk...